Rólunk

Szakértő csapatunkat a fiatalos lendület, rugalmasság, szakmai precizitás és igényesség jellemzi, amelyhez megoldás-orientáltság társul, ezen tulajdonságok pedig a pénzügyi és gazdasági szakterületen elengedhetetlenek.

Tevékenységünket az általunk képviselt területeken szerzett széleskörű, 30 évet meghaladó szakmai tapasztalattal, magas színvonalon végezzük, szakmai és tanácsadói partnereink révén igyekszünk ügyfeleink azon igényeit is kiszolgálni, amely szakterület már túlmutat a kompetenciánkon, de elengedhetetlen egy komplex projekt megfelelő szakmai tartalommal történő elvégzéséhez.

A mai feszített piaci versenyhelyzetben elengedhetetlen, hogy a vállalkozások folyamatosan fejlesszék tevékenységüket, beruházásokat hajtsanak végre, amelyhez azonban jelentős finanszírozási szükséglet társul.

Ahhoz, hogy a vállalkozás a beruházásait ne kizárólag likvid tőkéjének felhasználásával, valamint kamatozó kölcsönök bevonásával hajtsa végre, ezzel pénzügyileg kitetté váljon és egy esetleges likviditási sokk esetén komoly anyagi problémákkal szembesüljön, szükséges az elérhető fejlesztési támogatások hatékony kihasználása.

A vállalkozásfejlesztési tanácsadás és ebben a körben mind a pályázati projekttevékenység, mind más gazdasági és pénzügyi szolgáltatás sarokköve a tanácsadó-ügyfél biztos alapokon nyugvó bizalmi kapcsolata.

Az Európai Uniós pályázati források eléréséhez precízen és szakmailag kidolgozott, megalapozott fejlesztési projekt elkészítése szükséges, amelyhez a vállalkozás és tevékenységének alapos ismerete elengedhetetlen.

Az akár 100 oldalas pályázati felhívások komplex és összetett munkát követelnek meg, amely nélkülözhetetlen a sikeres pályázati kérelem benyújtásához. Aki ennek az ellenkezőjét állítja és nem kívánja megismerni ügyfelét és vállalkozását, annak a szakmai munkája megkérdőjelezhető, ez pedig végeredményben a pályázati kérelem elutasítását vonhatja maga után és az ügyfél csalódottságát eredményezheti a pályázatok világában.

A sikertelen pályázati kérelmek és a csalódottság azonban elkerülhető, ha a támogatási kérelem megfelelően kerül kidolgozásra és benyújtásra.

A jó munkához idő kell, ezért az üzletpolitikánk, hogy kevés számú ügyféllel dolgozunk egyszerre, nem vállalunk több megbízást annál, mint amit az FBQ Consulting égisze alatt tevékenységet végző szakértők maguk ne tudnának elvégezni.

A ránk bízott munkát nem adjuk alvállalkozásba, mert onnantól a projekt felett gyakorolt kontroll kikerül a szűk bizalmi körből és nem lenne garantálható az általunk nyújtott magas színvonalú szolgáltatás.

Az elérhető támogatások kiaknázásával, ügyfeleink igényeihez és a vállalkozás profiljához igazítva teljeskörűen közreműködünk a fejlesztési projekt kidolgozásában és a sikeres pályázati anyag előkészítésében.

A pályázati projektek kidolgozása során nem csak „adatgyűjtést” végzünk, nem hárítjuk át ügyfeleinkre a szakmai anyagok elkészítését, a fejlesztési projektekhez kapcsolódó szöveges tartalmak és nyilatkozatok megírását, ezeket mi magunk készítjük el és töltjük meg szakmai tartalommal, hogy ügyfeleinknek ez ne okozzon fejtörést, ezt a terhet levegyük a vállukról és a lehető legkevesebb energiát kelljen a pályázati projektre fordítaniuk.

A pályázati projekteket – ügyfeleinkkel közösen –, ügyfeleink igényeihez és a vállalkozás profiljához igazítva dolgozzuk ki.

Az együttműködés – legyen szó bármely tevékenységünkről – minden esetben személyes konzultációval kezdődik, a megfelelő bizalom kialakítását követően pedig a projekt összetettségétől függően további konzultációk követik.

Pályázati projektek esetében a konzultációk során törekszünk a vállalkozás megismerésére annak érdekében, hogy az ügyfeleink által megfogalmazott fejlesztési célokon túl további lehetőségekről nyújthassunk tájékoztatást a pályázati konstrukciók minél szélesebb körben történő kihasználása érdekében, de mindenkor ügyfeleink érdekeit szem előtt tartva, hogy a beruházás ténylegesen értéket teremtsen a vállalkozás számára.

A pályázati munka nem ér véget a kérelem pozitív elbírálásával és a támogatás megítélésével, a projekt utógondozása is precíz és komplex szakmai munkát igényel, ezért projektmenedzserként a projekt teljes életciklusa alatt közreműködünk, hogy ügyfeleinket később se érje csalódás.

Szolgáltatási területeink a pályázatok világán túl kiterjed a vállalkozások teljeskörű pénzügyi-gazdasági és üzleti elemzésére és értékelésére, valamint vállalatérték meghatározására ügyfeleink igényeinek és céljainak megfelelően.

CSR

Csapatunk elkötelezett a környezettudatos szemléletformálás mellett, munkánk során igyekszünk ennek is megfelelni.

Törekszünk a fenntarthatóságot, a környezetvédelmet és energiahatékonyságot is átültetni a mindennapi gondolkodásba és ügyfeleinket is erre ösztönözni oly módon, hogy tevékenységünket ezen elvek figyelembe vételével végezzük, de mindenekelőtt ügyfeleink érdekeinek és céljainak szem előtt tartásával, megtalálva az egyensúlyt, hogy a közös munka végén mindenki elégedetten távozzon!